Airbag en pyrotechnische recycling op locatie

Heb je een partij (afgekeurde) airbags of een restvoorraad welke vernietigd dienen te worden? Of overige pyrotechnisch materiaal zoals inktpatronen of brandblussers? Wij komen graag langs met onze mobiele ontstekingsruimte om deze onderdelen te verwerken en nemen al het restmateriaal dat overblijft weer mee terug.

Contact opnemen We helpen graag
  • Ophaalservice en recycling op locatie
  • WABO en VIHB vergunningen
Wij komen graag langs

Recycling van airbags en pyrotechnisch materiaal op locatie

1

Wij komen langs op jouw locatie

Op afspraak komen wij met onze mobiele ontstekingsruimte bij jouw langs. Zo kunnen we eventueel niet ontstoken patronen tot activering brengen in een veilige omgeving.

2

Recycling en verwerking op locatie

Onze experts nemen alles mee om direct aan de slag te gaan met het verwerken van jouw airbags, gordelspanners en ander pyrotechnische onderdelen.

3

Transport van restmateriaal

Na een succesvolle demontage en ontsteking nemen wij alles mee terug. Airbagrecycling heeft een VIHB certificering om airbags en pyrotechnische materialen te vervoeren.

Recycling van pyrotechnisch materiaal op locatie

Waarom mogen airbags en pyrotechnische onderdelen niet door iedereen vervoerd worden?

Airbags en overige pyrotechnische onderdelen hebben classificatiecode UN3268 waardoor deze beschouwd worden als een gevaarlijke afvalstof. Daarom mogen alleen gecertificeerde transporteurs deze airbags en ander pyrotechnisch materiaal vervoeren. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, kunnen wij als bevoegd transporteur dit verzorgen of komen wij graag langs op jouw locatie.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact op met Niels, onze airbag specialist.

Contact opnemen
Ontstekingsruimte Op uw locatie

Wist je dat..

een airbag tot 98% te recyclen is? De resterende 2% zijn verpakkingsmateriaal die kapot gaan tijdens de verwerking.

Veelgestelde vragen

Airbag recycling door experts

Wij beantwoorden graag alle vragen die je over onze diensten hebt.

Ieder airbag en gordelspanner heeft een unieke EAN-code waarmee ze geregistreerd zijn. Wanneer een airbag of gordelspanner wordt vernietigd wordt dit via deze code geregistreerd en weet de autoproducent ook dat de airbags uit de running zijn. Dit heeft ook te maken met de pyrotechnische componenten die in de airbag zitten. Door de airbag te vernietigen is er geen kans dat deze voor verkeerde doeleinden gebruikt kunnen worden.

Airbagrecycling kan alle materiaal met explosiegevaar verwerken. Zo hebben wij ervaring met brandblussers, inktpatronen en bijvoorbeeld onderdelen vanuit de luchtvaart.

Ja, er is een specifieke vergunning die bedrijven moeten hebben om airbags en gordelspanners te verwerken. Dit heet de WABO vergunning. Airbagrecycling heeft deze vergunning en beschikt ook over een VIHB certificering, waardoor ze airbags en overige pyrotechnische onderdelen mogen vervoeren.