Verweken van (afgekeurde) gordelspanners?

Heb je een partij (afgekeurde) gordelspanners of gordelspanners uit een restvoorraad? Airbagrecycling heeft benodigde certificaten om gordelspanners en aanverwante componenten op de juiste manier te verwerken. Dit kan op jouw locatie met onze mobiele ontstekingsruimte of bij ons in de werkplaats.

Contact opnemen We helpen graag
  • Ophaalservice en recycling op locatie
  • WABO en VIHB vergunningen
Het recyclingproces

Zo recyclen we jouw gordelspanner veilig en milieubewust

Het recyclen van gordelspanners vereist specifieke kennis over airbags en gordelspanners. Airbagrecycling heeft jaren ervaring met de verschillende onderdelen van een airbag, waardoor wij op een verantwoorde manier gordelspanners kunnen recyclen.

1

Je stuurt je gordelspanner naar ons toe om te recyclen

Gordelspanners hebben classificatiecode UN3268 waardoor er bevoegd transport benodigd is. Ben je niet in staat om een transporteur te vinden, zijn wij VIHB gecertificeerd om de gordelspanner op te komen halen.

2

We demonteren de gordelspanner en recyclen het restmateriaal

De gordelspanner wordt volledig uit elkaar gehaald, zodat de verschillende onderdelen veilig gerecycled worden. Op deze manier kunnen wij 98% van de gordelspanner recyclen!

3

We ontsteken de patronen op een veilige manier

In onze eigen ontstekingsruimte worden niet gordelspanner-patronen ontstoken. Zo zorgen wij ervoor dat elke gordelspanner op een verantwoorde manier verwerkt en gerecycled wordt.

Waarom worden gordelspanners gerecycled?

Een gordelspanner bevat een pyrotechnisch patroon dat op een verantwoorde manier verwerkt dient te worden. Daarbij zijn de restmaterialen die vrijkomen nog te recyclen waardoor het beter is voor het milieu.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact op met Niels, onze airbag specialist.

Contact opnemen

Wist je dat…

de huidige driepuntsgordel zoals wij hem kennen werd uitgevonden in 1959 door de Zweedse ingenieur Nils Bohlin?

Veelgestelde vragen

Wij staan voor je klaar

Ons team heeft jaren ervaring met de verschillende veiligheidssystemen van auto’s, waardoor wij alle vragen kunnen beantwoorden die betrekking hebben op deze systemen.

Ieder airbag en gordelspanner heeft een uniek serienummer waarmee ze geregistreerd zijn. Wanneer een airbag of gordelspanner wordt vernietigd wordt dit via deze code geregistreerd en weet de autoproducent ook dat de airbags uit de running zijn. Dit heeft ook te maken met de pyrotechnische componenten die in de airbag zitten. Door de airbag te vernietigen is er geen kans dat deze voor verkeerde doeleinden gebruikt kunnen worden.

Nee, je mag een gordelspanner niet zomaar op een milieustraat aanbieden. Er zijn namelijk pyrotechnische componenten aanwezig in de gordelspanner die gevaarlijk kunnen zijn als deze niet op de juiste manier worden verwerkt. Het kan tevens in strijd zijn met de regels van de milieustraat en mogelijke lokale wetten en voorschriften.

Ja, er is een specifieke vergunning die bedrijven moeten hebben om airbags en gordelspanners te verwerken. Dit heet de WABO vergunning. Airbagrecycling heeft deze vergunning en beschikt ook over een VIHB certificering, waardoor ze airbags en overige pyrotechnische onderdelen mogen vervoeren.