Verwerken en recyclen van pyrotechnische onderdelen

Heb je producten met pyrotechnische onderdelen zoals brandblussers of inktpatronen? Airbagrecycling heeft een ontstekingsruimte waarin wij deze onderdelen verantwoord tot ontsteking kunnen brengen, om vervolgens de restmaterialen op een duurzame manier te recyclen. Dit doen wij bij ons in de werkplaats of bij jou op locatie.

Contact opnemen We helpen graag
  • Ophaalservice en recycling op locatie
  • WABO en VIHB vergunningen
Wat voor pyrotechnische onderdelen kunnen wij recyclen

Producten met explosiegevaar

Wij kunnen naast airbags en gordelspanners ook andere pyrotechnische onderdelen recyclen met onze WABO vergunning. In onze mobiele ontstekingsruimte kunnen wij alles met explosiegevaar ontsteken en veilig verwerken.

Inktpatronen

Inktpatronen vanuit geldautomaten bevatten pyrotechnische componenten. Ook deze kunnen wij op een verantwoorde manier verwerken en het restmateriaal recyclen.

Brandblussers

Brandblussers hebben een pyrotechnische ontsteking. We verwerken niet de complete brandblussers, maar alleen de pyrotechnische ontstekingen.

Overig pyrotechnisch materiaal

We zorgen voor een verantwoorde recycling van pyrotechnische componenten afkomstig uit bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie of reddingsboten.

Onze mobiele ontstekingsruimte

Verantwoord pyrotechnische materialen recyclen

Onze ontstekingsruimte is stevig genoeg om producten met pyrotechnische onderdelen op een veilige manier te ontsteken. De robuuste container is zo ingericht dat deze effectief ingezet wordt voor het recyclen van producten met pyrotechnische onderdelen, in onze werkplaats of op jouw locatie.

Wij komen namelijk ook graag langs voor recycling op locatie.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact op met Niels, onze airbag specialist.

Contact opnemen
Ontstekingsruimte Ook bij jou op locatie

Wist je dat…

brandblusonderdelen zelf vaak ook pyrotechnische onderdelen bevatten?

Veelgestelde vragen

Pyrotechnische recycling door experts

Het recyclen van pyrotechnische materialen dient op een verantwoorde manier te gebeuren. Wij hebben jaren ervaring met het verwerken van deze materialen waardoor wij precies weten welke voorschriften er van toepassing zijn.

Vaak gaat het om producten die in hele korte tijd snel geactiveerd moeten worden. Denk hierbij aan airbags, die in 0.03 seconden opgeblazen worden en brandblussers die met een druk op de knop moeten werken. Maar soms gaat het om producten die in aanraking met vuur kunnen exploderen, zoals inktpatronen.

Nee, het is niet aan te raden om producten met explosiegevaar of pyrotechnische onderdelen zelf te recyclen. Er is vaak een speciale behandelingsmethode nodig voor het correct verwerken van deze producten, zodat alle gevaarlijke onderdelen correct verwijderd worden.

Ja, er is een specifieke vergunning die bedrijven moeten hebben om producten met explosiegevaar of pyrotechnische onderdelen te verwerken. Dit heet de WABO vergunning. Airbagrecycling heeft deze vergunning en beschikt ook over een VIHB certificering, waardoor ze airbags en overige pyrotechnische onderdelen mogen vervoeren.